Cu câteva zile înainte de aegeri, Partidul Unității Naționale vrea să-l scoată din cursa electorală pe socialistul Ion Ceban. Președintele PUN, Anatol Salaru, spune că a cerut autorității electorale să verifice de unde provin banii utilizați de socialiști în campania electorală, iar în caz că vor fi depistate abateri - să ceară instanței eliminarea lui Ceban din cursă.

Șalaru spune că PSRM a folosit în această campanie fonduri nedeclarate.

Noi considerăm că PSRM a mințit CEC-ul, a mințit alegătorii și a folosit sume la negru, sume de bani pentru a-și finanța campania electorală. Solicităm de la CEC adoptarea unei hotărâri în care să fie înaintată o cerere către judecătoria Chișinău, privind anularea înregistrării concurentului electoral Ion Ceban”, afirmă Anatol Șalaru, președinte PUN.

Am solicitat un comentariu de la candidatul PSRM Ion Ceban. Acesta însă ne-a redirecționat spre Serviciul de presă al partidului. Purtătorul de cuvânt al PSRM nu a răspuns însă la telefon pentru a ne oferi o reacție. Anterior, tot datorită uni sesizări a Partidului Unității Naționale, din campania electorală a fost eliminată Reghina Apostolova, candidatul Partidului „Șor”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!