Un moldovean va sta 18 ani după gratii, fiind suspectat de organizarea unui atac terorist în Rusia. Potrivit presei ruse, moldoveanul, împreună cu alte trei persoane din Tadjikistan fac parte din gruparea Stat Islamic și ar fi planificat un atac în perioada sărbătorilor de iarnă. Moldoveanul a primit cea mai dură pedeapsă, în timp ce ceilalți au fost condamnați la 15 și 16 ani de închisoare.

Cei patru bărbați și-ar fi pus planul la cale într-un apartament din Moscova în care forțele de ordine au identificat arme de foc, muniții și explozive.

În timpul interogatoriului, unul dintre suspecți a menționat că nu știe pentru ce a fost reținut și neagă că ar face parte din gruparea Stat Islamic.

Doar moldoveanul a conlucrat cu anchetatorii și le-a declarat că a cumpărat arme pentru o persoană numită Mohamed, pe care l-ar fi cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare.

În urma investigațiilor s-a stabili că toți suspecții au fost instruiți în lagărele grupării Stat Islamic, iar atacurile ar fi fost pregătite la ordinul direct al emisarului organizațiilor teroriste SI din Turcia.

Foto: 360tv.ru

Foto: 360tv.ru

Foto: 360tv.ru

Foto: 360tv.ru

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!