Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 17 - 21 mai, informează miercuri Comisia Europeană, citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CE, Corina Creţu se va întâlni la Chişinău cu premierul Pavel Filip, ministrul Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării Rurale, Liviu Volconovici, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană Iurie Leancă.

Comisarul european va avea întrevederi şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai partidelor politice, ai oamenilor de afaceri şi ai oficialilor UE care lucrează în vederea dezvoltării regionale a ţării.

Sâmbătă, Corina Creţu va vizita Ungheni, care a fost ales să fie unul din Satele Europene în 2018, unde cetăţenii pot afla despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, în special prin proiecte cu fonduri europene dezvoltate în regiunea lor.

„Vizita mea se va concentra pe modul în care politica de coeziune, în special prin strategia macroregională Dunărea, şi programele noastre de cooperare transfrontalieră pot sprijini dezvoltarea regională şi creşterea economică a Republicii Moldova”, a declarat Corina Creţu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!