/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 650: Butonul nuclear, atac la podul lui Putin și scrisoarea lui Orban. Alertă: Rusia ar putea ataca NATO

/VIDEO/ Ar fi vândut un teren de 300 de metri pătrați cu 19 mii de lei. Fost șef de la primăria Chișinău, condamnat la șapte ani

17 mai 2018, ora 19:17

Infracţiunea ar fi fost comisă în 2006 după ce Gontea i-ar fi ajutat pe soţii Sava şi Elena Maimescu să devină proprietarii unui imobil și a unui teren, care a fost dat în anul 2001 de către Consiliul Municipal Chișinău în gestiunea unui agent economic. Pentru cele două bunuri, cu o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, cuplul a achitat la bugetul local aproximativ 19 mii de lei pe când în centrul capitalei, prețul unui ar de teren pentru construcţii este de 20 de mii de euro.

„– La ce ați fost condamnat, la ce pedeapsă? – La 7 ani. – Șapte ani de ce fel de pedeapsă? – Întrebați avocatul. – Pușcărie s-au cu suspendare? – Cu suspendare. – Suspendare de 7 ani nu este real. Așa pedeapsă cu suspendare nu se dă. Poate pușcărie? – Da. -Pușcărie, da? –Da”, explică Petru Gontea, fost șef al Direcției Locativ-Comunale.

Petru Gontea a demisionat din funcția șef al Direcției Locativ-Comunale la sfârșitul lunii ianuarie curent, după ce a ocupat acest fotoliu timp de 9 ani.

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram