Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a efectuat, joi, o vizită în Rusia, unde s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin, iar cei doi lideri au discutat despre ultimele evoluţii ale conflictului din Siria, a anunţat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, transmite Mediafax.

Întâlnirea dintre Bashar al-Assad şi Vladimir Putin a avut loc în oraşul Soci, iar preşedintele sirian i-a transmis omologului său că situaţia din Siria este „din ce în ce mai stabilă”.

„Discuţiile au fost destul de detaliate. Preşedintele Putin a subliniat realizările considerabile ale forţelor armate siriene în lupta cu unităţile teroriste şi l-a felicitat pe Assad cu această ocazie. Cei doi preşedinţi au subliniat importanţa înfiinţării mai multor condiţii care să faciliteze reluarea procesului politic şi au remarcat, de asemenea, succesul procesului de la Astana, precum şi al Congresului care a avut loc la Soci. Discuţiile de azi s-au concentrat şi pe viitoare acţiuni comune ale celor două state”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a adăugat că liderul regimului de la Damasc a decis să desemneze reprezentanţi la ONU pentru formarea unui comitet care să elaboreze viitoarea Constituţie a Siriei.

Preşedintele Siriei l-a asigurat pe Putin că Damascul susţine soluţionarea politică a conflictului sirian.

„Stabilitatea este în creştere, aspect ce favorizează reluarea procesului politic început în urmă cu mai mult timp. Am spus întotdeauna şi vreau să reiterez că am susţinut întotdeauna cu entuziasm un proces politic care ar trebui să se desfăşoare în paralel cu lupta împotriva terorismului”, i-a transmis Bashar al-Assad lui Putin.

De cealaltă parte, Putin a precizat că este timpul pentru reconstruirea economiei siriene.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!