Fostul spion Serghei Skripal, otrăvit la începutul lunii martie la Salisbury, a fost externat din spital, transmit meduza.io.

Fostul ofițer al GRU, Serghei Skripal, și fiica sa, Iulia, au fost găsiți inconștienți pe o bancă din orașul englez Salisbury, pe 4 martie. Timp de câteva săptămâni cei doi Skripal au fost în comă, ulterior și-au recăpătat conștiința. Pe 9 aprilie, Iulia Skripal a fost externată din spital.

Serghei și Iulia Skripal au fost otrăviți cu un agent nervos. Regatul Unit susține că a fost otrava “novicek” dezvoltată în URSS și impune responsabilitatea pentru otrăvirea celor doi asupra Rusiei. Rusia neagă atât implicarea în crimă, cât și faptul că lucrează la o otravă sub acest nume.

Incidentul a fost urmat de un scandal diplomatic imens, inițial între Marea Britanie și Rusia. Autoritățile engleze au acuzat rușii că stau în spatele acestui caz de otrăvire, în timp ce Vladimir Putin a negat aceste informații. În rezultat Marea Britanie a expulzat 23 de diplomați ruși, iar, în semn de solidaritate, Statele Unite, Canada și majoritatea țărilor din UE, au început să dea afară diplomați ai Federației Ruse, care a răspuns cu aceiași monedă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!