/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Poroşenko a semnat decretul pentru adoptarea extinderii sancţiunilor împotriva Rusiei

missing
18 mai 2018, ora 10:55

Consiliul de Securitate şi Apărare al Ucrainei a aprobat la începutul lunii mai aceleaşi sancţiuni ca Statele Unite care vizează magnaţi şi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

Kievul a extins de asemenea sancţiunile existente împotriva a sute de companii şi entităţi din Rusia, ca răspuns la anexarea Crimeii în 2014 şi la sprijinul Kremlinului pentru rebelii proruşi din estul Ucrainei.

Decretul nu precizează persoanele sau companiile care se regăsesc pe cea mai recentă listă. Consiliul de Securitate şi Apărare a declarat că noile sancţiuni se vor aplica timp de cel puţin trei ani, inclusiv unor parlamentari şi oficiali de rang înalt de la Moscova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram