/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ De la reşedinţa unui fost premier au fost confiscate 72 de saci cu bijuterii şi bani

18 mai 2018, ora 11:55

Najib Razak a pierdut alegerile de săptămâna trecută şi a fost acuzat de fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB cu sute de milioane de dolari.

Începând de miercuri, au avut loc percheziţii în mai multe imobile vizate de ancheta privind 1MDB, iar poliţia urmează să stabilească valoarea bunurilor confiscate, a comunicat directorul departamentului malaezian pentru anchetarea infracţiunilor economice, Amar Singh. Într-un seif din una din cele reşedinţele lui Najib s-au găsit şi genţi de lux mărcile Hermes şi Louis Vuitton. Soţia fostului premier este cunoscută pentru pasiunea sa faţă de astfel de articole.

În total au fost percheziţionate şase proprietăţi – biroul premierului, reşedinţa oficială a acestuia şi patru locuinţe.

Fostul prim-ministru şi soţia sa au încercat să părăsească ţara zilele trecute, dar nu au reuşit. S-a aflat că ei intenţionau să plece la Jakarta, cu un avion privat.

Najib a respins toate acuzaţiile de corupţie, dar succesorul său, Mahathir Mohammad, a ordonat poliţiei să redeschidă ancheta şi l-a suspendat pe procurorul general Apandi Ali, suspectat că a contribuit la muşamalizarea scandalului. După victoria neaşteptată în alegeri, Mahathir a susţinut că nu urmăreşte să se răzbune pe Najib, căruia i-a fost mai întâi mentor, apoi rival politic, ci doar să restabilească statul de drept. El a declarat miercuri presei că nu vor avea loc arestări decât dacă apar dovezi clare privind săvârşirea unor infracţiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram