/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO. VIDEO/ UPDATE. Un avion de pasageri s-a prăbușit în Cuba. Trei femei au supraviețuit impactului

missing
19 mai 2018, ora 08:47

Potrivit cotidianului cubanez Granma, aeronava care s-a prăbușit, un Boeing 737-200, fusese închiriată de către operatorul de stat cubanez Cubana de Aviación de la o mică companie mexicană, Global Air (Damojh), și avea echipaj străin, scrie Hotnews.ro.

“La ora 12.08 (ora locală) vineri, un Boeing 737-200 închiriat de Cubana de Aviación, cu echipaj străin și 104 pasageri la bord, care efectua cursa DMJ 0972 între Havana și Holguin, s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul José Martí (Havana), în apropierea localității Santiago de Las Vegas”, a informat Granma.

Mexicul confirmă că aparatul aparținea unei companii mexicane. La fel și echipajul de zbor

Potrivit unui comunicat difuzat de Secretariatul pentru Comunicații și Transport din cadrul Guvernului mexican, aeronava care s-a prăbușit este un Boeing 737-201 ADV, fabricat în 1979 și înmatricul XA-UHZ.

Avionul aparținea Aerolíneas Damoji, S.A. de C.V, companie care deține certificat de operator aerian valabil până în 2020. De asemenea, compania deține și toate autorizațiile pentru a desfășura serviciu public de transport aerian național și internațional și avea toate reviziile tehnice efectuate la zi.

Toți membrii echipajului care se aflau la bordul aeronavei erau mexicani: Comandantul aeronavei – Cap. Jorge Luis Núñez Santos, Co-pilot – Cap. Miguel Ángel Arreola Ramírez, însoțitor de zbor – María Daniela Ríos, Abigail Hernández García, Beatriz Limón.

Numărul persoanelor care au supraviețuit impactului și au fost transportate la spital se ridică la patru, potrivit presei cubazene. Amintim că una dintre persoane (un bărbat) a decedat între timp, iar alte trei (toate femei) sunt în prezent internate în stare critică.

Președintele cubanez Miguel Diaz-Canel a anunțat că incendiul a fost stins, iar autoritățile acționează acum pentru identificarea cadavrelor.

O anchetă a fost deschisă în mod oficial cu privire la acest accident aviatic.

Foto: AFP

Foto: AFP

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram