În primele ore ale dimineții Misiunea de Observare Promo-LEX a Alegerilor Locale Noi a constat mai multe încălcări în procesul de monitorizare a alegerilor locale. Potrivit Promo-LEX urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale, în incinta secțiilor de votare sunt prezente persoane neautorizate, iar și în acest an persoanele fotografiază buletinele de vot.

Observatorii au mai depistat prezența materialelor de publicitate, afișelor, panourilor electorale din raza mai multor secții de votare. Mai mult decât atât, Promo-LEX semnalează un caz de transportare organizată a alegătorilor (autocare, microbuze sau alte unități de transport care în mod normal nu ar avea ce căuta în preajma secțiilor de votare).

În mai multe secții de votare a dispărut temporar conexiunea la internet și se înregistrează deficiențe în listele electorale (discrepanțe dintre adrese; alegători decedați; semnături în locul altor persoane etc.). În două cazuri alegătorii au observat pe lista electorală că pe adresa lor este înregistrată încă o persoană necunoscută.

Misiunea de observare Promo-LEX a alegerilor locale noi din 20 mai 2018 monitorizează scrutinul prin intermediul a 8 observatori pe termen lung (OTL) în cele 7 circumscripții electorale constituite. În ziua scrutinului, Promo-LEX a delegat câte un observator pe termen scurt în fiecare secție de votare din circumscripție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!