/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Primele încălcări: Panouri electorale în preajma secțiilor de vot și transport organizat pentru alegători

missing
20 mai 2018, ora 10:25

Observatorii au mai depistat prezența materialelor de publicitate, afișelor, panourilor electorale din raza mai multor secții de votare. Mai mult decât atât, Promo-LEX semnalează un caz de transportare organizată a alegătorilor (autocare, microbuze sau alte unități de transport care în mod normal nu ar avea ce căuta în preajma secțiilor de votare).

În mai multe secții de votare a dispărut temporar conexiunea la internet și se înregistrează deficiențe în listele electorale (discrepanțe dintre adrese; alegători decedați; semnături în locul altor persoane etc.). În două cazuri alegătorii au observat pe lista electorală că pe adresa lor este înregistrată încă o persoană necunoscută.

Misiunea de observare Promo-LEX a alegerilor locale noi din 20 mai 2018 monitorizează scrutinul prin intermediul a 8 observatori pe termen lung (OTL) în cele 7 circumscripții electorale constituite. În ziua scrutinului, Promo-LEX a delegat câte un observator pe termen scurt în fiecare secție de votare din circumscripție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram