Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PL, fost primar al mun. Chișinău și-a exercitat dreptul de vot. Acesta a fost cel mai matinal politician și a declarat la ieșirea de la urnă că a votat „pentru o relație corectă a primarului cu alegătorii săi.”

„Nu era corect să las pe alții să ocupe abuziv primăria și să ignore alegătorii. De aceea am ajuns la aceste alegeri, pentru a pune capăt uzurpării care are loc în primărie de un an de zile și pentru ca locuitorii Chișinăului să spună pe cine vor ei primar. Pentru a pune capăt uzurpării și pentru a continua dezvoltarea europeană a Chișinăului, pentru asta am venit și pentru asta am votat astăzi. Am aceeași așteptare ca și a celor câteva sute de mii de cetățeni ai RM care și în aprilie 2009 s-au ridicat pentru un viitor european”, a spus Chirtoacă la ieșirea din secția de votare.

Reamintim că, Dorin Chirtoacă a demisionat din funcție de edil al Capitalei pe 16 februarie curent, „în semn de protest şi dezacord faţă de abuzurile care au loc împotriva oraşului, dar şi împotriva sa”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!