Drumul spre finală a fost scurt, dar plin de aventuri atât pentru Milsami, cât și pentru Zimbru. Ambele echipe au jucat doar câte 3 meciuri fiecare înainte să ajungă în marea finală. Orheienii au eliminat din competiție campioana și deținătoarea trofeului, Sheriff Tiraspol.

În drumul spre finală Milsami a avut un traseu mai dificil decât Zimbru. Orheienii au întâlnit în optimi formația Sfântul Gheorghe Suruceni, pe care au învins-o în deplasare cu 2-0. Ambele goluri ale învingătorilor au fost marcate de Mihai Plătică.

A urmat cea mai dificilă întâlnire. În sferturi, la Orhei a venit campioana și deținătoarea trofeului, Sheriff Tiraspol. Și din nou Milsami s-a impus cu 2-0. Și iarăși eroul calificării a fost moldoveanul care e legitimat cu pașaport rusesc, Mihai Plătică. Acesta a înscris de 2 ori în doar 7 minute.

În semifinale, Milsami a mers la Hîncești, unde gazdele au inaugurat nocturna la stadion chiar în ziua meciului. Oaspeții au deschis scorul prin Igor Bugaiov în minutul 13, iar peste 6 minute Petrocub a egalat din lovitură de la 11 metri prin Vladimir Ambros. A fost nevoie de 2 reprize a câte 15 minute de prelungiri pentru a desemna finalista. În minutul 120, ultimul de joc, Maxim Antoniuc a adus a 3-a calificare din istorie pentru orheieni în finala Cupei Moldovei Orange.

La rândul ei, Zimbru a avut adversare mai slab cotate, dar care s-au bătut până la ultima suflare. În optimi, galben-verzii au învins cu 2-0 echipa Steaua din Divizia B, prin golurile lui Ferreira și Stână.

A urmat duelul de foc din sferturi, unde adversară a fost finalista din ultimii 2 ani, Zaria Bălți. După un meci pe care l-a dominat, Zimbru a reușit victoria abia la finalul celor 120 de minute de prelungiri. Ilie Damașcan a înscris golul calificării în semifinale.

În fine, în penultimul act al competiției, Zimbru a trecut dramatic, după lovituri de departajare, de formația Dinamo Auto Tiraspol. În timpul regulamentar de joc scorul a rămas alb, 0-0. În seria loviturilor de la 11 metri, chișinăuienii erau conduși cu 0-2 înaintea ultimelor 2 execuții. Și Zimbru a reușit miracolul. A revenit de la 0-2 și s-a impus cu 5-4, reușind cea mai spectaculoasă calificare în finală din istorie.

Finala cupei Moldovei Orange, Milsami – Zimbru se va juca miercuri, de la ora 22, în direct la TV8.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!