Partidul Democrat nu vrea să anunțe public pe cine va susține în turul doi. Deși anterior PDM insista de fiecare dată asupra unui candidat comun, cu viziuni pro-europene, astăzi democrații au refuzat să spună dacă îl vor susține sau nu pe Andrei Năstase în turul doi.

Cu câteva zile înainte de alegeri Partidul Democrat anunța că încă își dorește un candidat comun de dreapta pe care să-l susțină în alegeri.

„Partidul Democrat a venit de la început cu ideea ca toate partidele proeuropene să se așeze la masa de negocieri să găsească un numitor comun pentru a nominaliza un singur candidat care ar putea opune rezistență reprezentanților partidului socialiștilor”, a menționat atunci Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Astăzi însă Partidul Democrat se pare că s-a răzgândit. Deși în turul doi a trecut un singur candidat proeuropean, democrații nu se grăbesc să-și anunțe sprijinul pentru Năstase.

„De această dată noi nu vom comunica public opțiunea PDM. Pentru că nu dorim ca alții să comunice în numele nostru. Încă nu avem careva favoriți la Chișinău pentru turul doi”, a declarat Vladimir Cebotari, vicepreședintele PDM.

Totuși, partenerul de guvernare al PD, Partidul Popular European, și-a declarat susținerea pentru candidatul PPDA. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către liderul PPEM Iurie Leancă. Acesta a spus că îl susține pe Năstase pentru a evita preluarea conducerii capitalei de forțe ostile parcursului european.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!