/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Scut între Guvern și opoziție. Majoritatea parlamentară a blocat audierea unor miniștri

missing
24 mai 2018, ora 17:25

Nemulțumiți de faptul că polițiștii ar fi utilizat mijloacele speciale împotriva enoriașilor care au protestat la marșul minorităților sexuale, socialiștii au cerut audierea ministrului de Interne, Alexandru Jizdan.

„Acțiunile, în opinia noastră, absolut neproporționale, neadecvate și aplicarea absolut nerezonabilă a resurselor speciale inclusiv și gazele, bastoane față de contramanifestanți”, a menționat Vladimir Țurcan, deputat PSRM.

„Insuficiente voturi, plenul Parlamentului nu a susținut această propunere”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Și PLDM-iștii au vrut să-l aducă pe Jizdan la audieri.

„O patrulă mobilă a INP, formată din doi inspectori, plătiți din bani publici, veghează non-stop calea de acces spre casa lui Constantin Botnari, secretarul general al PDM. Aș dori să ne spună domnul ministru ce obiect atât de valoros au de păzit acei polițiști”, a declarat Maria Ciobanu, deputat PLDM.

„Nu a fost susținută această propunere, vă mulțumim foarte mult”, a menționat și de această dată Candu.

Liberalii au solicitat audierea ministrului Educației, Monica Babuc, în legătură cu intenția guvernării de a impune uniformele școlare: „Această reformă este o reformă pentru business sau pentru oameni? Cât va costa uniforma? Ce se va întâmpla dacă acel părinte va refuza? Și în cazul introducerii obligativității uniformelor școlare, elevilor care provin din acele familii sociali vulnerabile li se va acorda, în baza unei cereri, o indemnizație sau o bursă de ajutor social pentru achiziționarea acelei uniforme”.

„Vă rog să vă pronunțați prin vot. Nu a fost susținută această propunere”, a mai spus încă o dată Candu.

Deputații PLDM au mai cerut audierea Ministrului de Externe. Liberal-Democrații au vrut ca Tudor Ulianovschi să raporteze cum este implementat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Nici această propunere nu a fost însă susținută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram