/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ La Bacioi a fost inaugurat cel mai mare parc solar din Moldova. Are o capacitate de 1MW

missing
25 mai 2018, ora 10:59

Parcul solar este amplasat în comuna Băcioi și este construit din circa 400 de baterii fotovoltaice. Investițiile în parcul solar au fost făcute de două companii din Italia – Fly Ren Energy Group și Consulcesi Tech. Fondatorii acestora au mulțumit Guvernului Republicii Moldova pentru susținerea proiectului, menționând importanța energiei solare în sectorul energetic al unui stat.

În afară de generarea energiei electrice, conform unui acord semnat cu Academia de Științe a Moldovei, proiectul presupune efectuarea de cercetări privind dezvoltarea surselor alternative de energie, în mod special, de generare a energiei solare fotovoltaice și creșterea eficienței de conversie a energiei solare în electrice. Mai mult ca atât, la instalația fotovoltaică edificată vor fi instruiți specialiști în acest domeniu, pentru a deprinde calitățile necesare și solicitate de această nouă industrie.

O instalație de 1 MW poate genera pe perioada unui an calendaristic suficientă energie electrică pentru acoperirea consumului anual al unui număr de circa 350 de familii.

Potrivit informațiilor deținute de ministerul Economiei, în prezent, în țara noastră există 52 de unități de generare fotovoltaice, de diferite dimensiuni, care au o capacitate cumulativă de 3,92 MW și sunt instalate pe o suprafață de peste 30 ha.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram