Ex-primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a cerut recuzarea procurorului Dumitru Robu, care îi administrează dosarul. Motivul invocat de fostul edil este că acuzatorul s-ar fi exprimat licențios în adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului. Procurorul a declarat pentru TV8 că acțiunile fostului primar au scopul de a-l denigra și de a tergiversa examinarea dosarului. Recuzarea a fost respinsă.

La Curtea de Apel în ședință, la pauza între ședințe, a spus CEDO- h*edo, ceea ce este o insultă la adresa Curții Europene a Drepturilor Omului”, afirmă Dorin Chirtoacă, ex-primar al Capitalei.

Fostul edil l-a mai acuzat pe procurorul Dumitru Robu și de abuz în serviciu.

Nu respectă legea, nu respectă absolut nimic, nici prezumpția de nevinovăție și nici atribuțiile care îi revin conform serviciului pe care îl are”, spune Dorin Chirtoacă.

Partea apărării a luat tactica ca prin orice mijloace și mai mult ca atât, după ieșirile și mențiunile făcute de inculpat, mai puțin profesionale, anume de a tărăgăna în continuare examinarea cauzei penale. Ei au încercat pe tot parcursul unui an de zile a procesului penal anume de a denigra și cu orice scop de a mă înlătura din proces”, a declarat Dumitru Robu, procuror.

Astăzi, instanța a continuat audierea omului de afaceri, Alexandr Pincevschi, în cadrul dosarului intentat lui Dorin Chirtoacă, pentru trafic de influență, în legătură cu parcările cu plată. Fostul primar general este cercetat penal, fiind sub control judiciar. Chirtoacă mai este acuzatși de prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei. Acesta se declară nevinovat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!