În municipiul Ceadâr-Lunga ar putea fi construit un azil de bătrâni. Proiectul de lege privind scutirea de taxe a mărfurilor și serviciilor importate pentru construcţia acestuia a fost examinat, în ședința de marți, 29 mai, a Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Potrivit proiectului, instituția va fi una modernă, cu o capacitate de 32 de locuri de cazare, iar suma investiției va costitui 500 mii euro. Finanţarea tuturor mărfurilor și serviciilor necesare pentru construcție va fi efectuată de către primăria Altândaa din Republica Turcia, ca urmare a discuţiilor dintre Consiliul Executiv al UTA Găgăuzia cu conducerea acesteia.

Autorii susțin că, în conformitate cu experienţa şi cele mai bune practici în domeniu, proiectele de acest gen se bucură de înlesniri fiscale şi vamale pentru toate lucrările de construcţie şi montaj. Astfel, se propune scutirea de taxa vamală, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale şi scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără drept de deducere a mărfurilor şi serviciilor importate şi/sau livrate pentru construcţia Azilului de bătrâni în municipiul Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia.

Proiectul urmează a fi examinat și aprobat în ședința plenară a Legislativului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!