SUA oferă suma de 400 de mii de dolari pentru implementarea unui proiect pentru combaterea traficului de ființe umane. Ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, susține că, prin acest proiect, care urmează a fi implementat în perioada 2018 – 2020, se va reuși consolidarea capacităților profesionale ale specialiștilor din organele de drept în combaterea TFU, sporirea capacităților actorilor responsabili de prevenirea TFU, de asistență și reabilitare a victimelor, etc.

„Mai mult, sperăm că grație eforturilor depuse de Guvern în ultima perioadă de timp, precum și implementării acestui Proiect, Republica Moldova va avansa la un nou nivel în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, vom reuși să îndeplinim toate cele 31 de obiective privind realizarea acţiunilor prioritare în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane”, a subliniat Ulianovschi.

Julie Stufft, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, a menționat că pentru implementarea Proiectului respectiv Statele Unite ale Americii vor aloca suma de 400 mii USD. „Ne bucură că Republica Moldova a preluat inițiativa în procesul de luptă cu traficul de ființe umane, devenind un lider regional în procesul de combatere a acestui flagel. Suntem siguri că după implementarea proiectului, Republica Moldova va deveni un exemplu pentru statele din regiune în combaterea traficului de ființe umane”, a specificat diplomatul american.

Potrivit prevederilor Proiectului, pe parcursul implementării acestuia va fi organizată o serie de trening-uri pentru peste 850 de reprezentanți ai poliției, procuraturii, avocați publici, precum și 360 de funcționari publici din alte instituții de stat. Un alt scop al proiectului constă în convingerea sectorului privat de a colabora cu autoritățile statului.

Proiectul „Consolidarea răspunsului Guvernului la fenomenul Traficul de Fiinţe Umane (TFU) şi îmbunătăţirea protecţiei victimelor traficului şi a martorilor acestuia în Republica Moldova” a fost lansat marți, 29 mai, la Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!