Mai multe tabere de la Vadul lui Vodă care au participat la licitația publică privind prestarea serviciilor de odihnă pentru copii din contul municipalității au fost inspectate miercuri de către primarul interimar, Ruslan Codreanu și de responsabilii de la Direcția educație. Aceștia au verificat condițiile de cazare a micuților, dar și cât de bine sunt dotate bucătăriile.

„Sunt schimbate toate paturile, toate saltelele, toate tumbele, toată reparația este făcută capitală în toate cele 600 de locuri. Ceea ce acuș vă demonstrăm să vedeți”.

Proprietarii taberelor i-au asigurat pe funcționarii de la Primărie că micuții nu doar se vor odihni, dar vor fi implicați și activități distractiv-educative.

„Noi vara prelungim acel program școlar numai că într-o formă liberă”, susține Mihai Garbuz, directorul unei tabere.

O altă tabără – o altă „poveste”. Aici copii au posibilitatea să-și aleagă unde vor sa fie cazați – în camere cu blocuri colorate sau în căsuțe din lemn.

„Mie îmi place ca copilul când vine să se bucure, să vadă ceva interesant. Ei când vin văd căsuțe mici, vor la căsuțe, văd blocurile de culoare galbenă s-au albastră roz, imediat spun și aici e frumos. Spun că aici e ca în Italia”, spune Vasile Cazar, directorul unei tabere.

Și dacă la capitolul amenajării, curățeniei și activități didactice taberele sunt pregătite, la capitolul cadre didactice, menajere și măturători – este mai complicat.

„La momentul de față, pentru primul schimb patru educatori, totalul fiind de 34 de educatori și pentru cele ulterioare cred că în jur de zece. Am afișat pe la toate căminele, prin blocurile instituțiilor că angajăm studenți educatori, preferințe este cu studii pedagogice de la Creangă”, menționează Mihai Garbuz.

„Lumea din Moldova nu prea vrea să se angajeze la noi pentru a presta niște munci plătite nu prea bine, dar nici rău. Unii preferă să stea la bursa muncii decât să vină să muncească”, susține Ion Munteanu, director de tabără.

La concurs au participat 8 tabere. Doar 4 au fost desemnate câștigătoare. Taberele de odihnă își vor începe activitatea în luna iunie și vor activa până în luna august.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Vlad Coroban

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!