Maia Sandu acuză primăria Chișinău că a organizat în mod fraudulos concursul pentru funcția de șef al direcției municipale de Educație. Aceasta îi solicită primarului general interimar, Ruslan Codreanu, să suspende desfășurarea concursului până după alegerile din 3 iunie. Pe de altă parte responsabilii din cadrul primăriei spun că au acționat conform legii.

Într-o postare pe facebook Maia Sandu a scris ca municipalitatea nu a publicat toate informațiile despre organizarea concursului așa cum prevede legea: „Am aflat cu stupefacție că mâine, 31 mai 2018, primăria Chișinău intenționează să desfășoare așa-numitul concurs pentru funcția de șef al Direcției generale educație Chișinău. Secretomania cu care se procedează reprezintă o încălcare crasă a prevederilor pct.19 din Regulamentul cu privire la concurs, care prevede expres că, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării probei scrise, pe pagina web a autorităţii publice se plasează informația despre data, ora, locul desfăşurării probei scrise, fapt care nu a fost realizat.(…) Îi solicit primarului general interimar să asigure suspendarea imediată a acestui concurs ilegal și netransparent până după alegerile din 3 iunie.”

Pe de altă parte responsabilii din cadrul primăriei au respins acuzațiile și spun că toate informațiile au fost publicate la timp.

„Luni, la data de 28 a fost plasat pe pagina web a primăriei anunțul despre persoanele care au fost admise în turul doi, totodată locul și data când va avea loc concursul, proba scrisă și proba orală”, susține Vadim Brânzaniuc, purtător de cuvânt al Primăriei.

Cu toate acestea, ei confirmă faptul că instituția a avut unele probleme tehnice, din cauza cărora informațiile de pe pagina oficială nu puteau fi accesate: „Am avut, la nivel de instituție o problemă tehnică cauzată de serviciile „deep-hosting” care ne depășește absolut și de asta a fost începând cu ziua de ieri, până astăzi la masă o problemă ce ține de conținutul paginii web”.

Am accesat și noi pagina oficială a primăriei. Anunțul despre organizarea concursului respectiv a fost postat la categoria informații publice, pe data de 28 mai, cu două zile în urmă. Ulterior, am discutat cu reprezentanții PAS, care consideră că cei din primărie ar fi postat anunțul astăzi, dar cu o dată mai veche. Am încercat să obținem o reacție și din partea primarului interimar Ruslan Codrean, însă aceasta nu a răspuns la telefon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!