/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Octavian Țîcu, despre cazul bărbatului omorât în bătaie: Pumnii și picioarele sportivilor sunt arme de luptă

missing
30 mai 2018, ora 11:48

„Mentalitatea sportivului de performanță este o filosofie a sportului care îți e inoculată din momentul în care intri în sala de sport. Autoapărarea se termine unde adversarul tău nu mai ripostează. E o regulă simplă. Dacă ai deconectat adversarul și te-ai salvat, tot ce se întâmplă după este deja o crimă, pentru că fiecare luptător e bine antrenat și poate omorî un om dintr-o singură lovitură. Ce am văzut e crimă premeditată”, menționează Octavian Țîcu.

Fostul sportiv de performanță susține că pumnii și picioarele boxerilor sunt arme de luptă, iar sportivii sunt conștienți de puterea pe care o au. Acesta este de părerea că se încearcă mușamalizarea cazului, or acesta trebuia să ajungă mai demult în atenția publicului.

Menționăm că doi sportivi K1 sunt suspectați în dosarul morții tânărului. Cei doi sportivi, Aurel Ignat și Mihai Pârgari au fost reținuți pentru 30 de zile și sunt cercetați pentru aceleași capete de acuzare: huliganism și vătămare gravă soldată cu desec. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie.

„Atât Ignat, cât și Pârgari apar în mai multe poze alături de Țuțu și Vitiuc, acesta poate fi un motiv de mușamalizare a cazului?”, a menționat Natalia Morari.

„Puterea încearcă să îi protejeze. Acești băieți, care se antrenează în cluburi, parcă oficială boxează la nivel, pe de altă parte vedem când la protestele din 2016 au umplut curțile de la GBS sau reglează conturi. Sunt și fotografii în care se vede cum la proteste apar acești băieți, care sunt folosiți ca și carne de tun, pentru că asta e menirea lor”, declară Țîcu.

Fostul sportiv de performanță este și de părerea că regimul va încerca să îi spele pe acești sportivi de păcate: „Acțiunea lor a fost absolut premeditată. Ei au plecat mai întâi acasă și s-au îmbrăcat și au venit intenționează să îi răzbune. Ce s-a întâmplat e o crimă, și acești oameni sunt responsabili. Trăim într-un sistem mafiot, în care acești băieși sunt doar una din piesele pe care se bazează regimul”.

Menționăm că tânărul Sergiu Bejenari a ajuns la spital în comă după ce a fost bătut cu bestialitate în fața unui club de noapte din centrul capitalei. Pe acest caz au fost deschise trei cauze penale, iar doi sportivi care l-ar fi bătut pe Serghei au primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram