Pe ultima sută de metri de campanie susținătorii lui Năstase și Ceban au ieșit public să îndemne oamenii să-și dea votul pentru favoriți. Astfel, Ion Ceban a fost comparat de simpatizanții săi cu „un păstor din Biblie” care are grijă de o turmă de oi, iar Năstase a fost lăudat pentru programul său electoral.

Câteva ONG-uri, unele total necunoscute, și-au declarat susținerea pentru candidatul socialist. Unii voluntari l-au asemănat pe Ceban cu un păstor, cu o mamă sau chiar cu o doică.

„Eu pe domnul Ion l-am asemănat cu acel păstor care este descris în Cartea sfântă „Biblia”, care îngrijește de oițele lui. Ne trebuie o viață mai schimbată, ne trebuie o viziune asupra noastră, ne trebuie ceva mai mult, o grijă ca grija de mamă, ca grija unei doici care are grijă de copilașii săi. Asta vedem în domnul Ion Ceban”, a menționat Ion Bargan, voluntar Asociația „Inva-Profil”.

Și unii sportivi au spus că îl vor vota pe Ceban și speră ca după aceasta să primească ajutor, iar reprezentanții unor organizații obștești cred că doar socialistul poate face ordine în oraș.

„Dacă noi vom vota pentru Ion Ceban, membru PSRM, noi vom putea obține mai multe facilități ca să putem crește generația nouă”, susține Vladimir Kiseliov, „Federația de volei din Republica Moldova.

„Eu, totuși, cred că, venind socialiștii în oraș, s-ar schimba foarte multe lucruri. Pentru că, într-adevăr, dacă să luăm obiectiv, Ceban e un profesionist. A terminat și are studii în a conduce administrația publică locală”, spune Nicolae Pascaru, „Mișcarea Națională Voievod”.

Pe de altă parte, un grup de profesori a chemat locuitorii Chișinăului să-și dea votul pentru candidatul dreptei pro-europene, Andrei Năstase.

„Pentru soluționarea multiplelor probleme ale orașului, Andrei Năstase vine cu un program bine structurat de dezvoltare a Chișinăului în care sunt enumerate problemele stringente cu propuneri concrete și realiste de depășire a acestora”, a declarat Sergiu Cataranciuc, profesor universitar USM.

„Un primar bun ar putea face ca în municipiu să vină mai multe firme și asta înseamnă mai multe locuri de muncă cu salarii decente. Îndemnul meu în final ar fi să ieșim cu toții la votare și să stopăm acest tăvălug comunist-socialist”, a spus Valeriu Dulgheru, profesor universitar UTM.

În această seară, începând cu ora 21:30, Ion Ceban și Andrei Năstase vor fi prezenți la emisiunea „Politica Nataliei Morari”. Telespectatorii pot expedia întrebări celor doi candidați pe pagina de Facebook a postului TV8.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!