/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ALEGERI PARLAMENTARE: Moldovenii din diasporă se pot înregistra prealabil pentru scrutinul din toamnă

31 mai 2018, ora 14:30

Data alegerilor parlamentare se stabileşte prin hotărîre a Parlamentului. Menționăm, că mandatul actualului legislativ expiră la 30 noiembrie curent, iar alegerile parlamentare urmează să se desfășoară în cel mult 3 luni.

Astfel, cetățenii moldoveni sînt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md. Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe următorul link.

Înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stînga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare organizate pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea facilitării deschiderii secţiilor de votare suplimentare și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram