Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, studenții de la Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au organizat o campanie de informare, îndemnând trecătorii de pe stradă să renunțe la pachetul de țigări în schimbul unui măr.

Mediciniștii au atenționat zeci de trecători despre bolile ce apar în urma fumatului, dintre care doar cinci persoane au acceptat provocarea și au aruncat pachetul de țigări în punga de gunoi.

ReZiua Mondială fără Tutun este marcată anual, în ziua de 31 mai, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor majore pe care le prezintă fumatul pentru sănătate.

Consumul de tutun este cea mai gravă problemă de sănătate publică și este una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite. Dependenţa de tutun cauzează mai mult de 7 milioane de decese anual, în întreaga lume.

Din cauza fumatului și expunerii la fumul de tutun, în Republica Moldova crește incidența bolilor cardiovasculare, cerebrovasculare, a cancerul pulmonar, a bolilor respiratorii obstructive cronice ş.a. Totodată, în ultimii 10 ani incidența cancerului în țară a crescut de 1,4 ori.

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!