Deși deputații au respins propunerea de a-l audia pe Tudor Copaci în legătură cu majorarea prețurilor la carburanți, premierul a transmis o solicitate către ANRE pentru a cere lămuriri în legătură cu evoluția prețurilor la benzină și motorină, precum și ultimele majorări de tarife.

Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze suspendarea ultimei decizii privind prețurile la carburanți până la clarificarea condițiilor în care aceasta s-a produs.

Amintim că, începând cu data de 16 mai, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 a fost stabilit prețul maxim de 19 lei și 15 bani, față de tariful precedent de 18 lei și 82 de bani. Motorina va costa 17 lei și 09 bani, față de 16 lei și 79 de bani cât costa până acum.

Astfel, comunitatea automobiliștilor anunță despre organizarea unui marș împotriva scumpirii carburanților. Acesta va avea loc sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 10:00, în Piața Adunării Naționale. Organizatorii transmit participanților să vină la marș cu mașinile, iar dacă nu le au să vină pe jos. Până în prezent peste o mie de persoane au anunțat că vor participa la eveniment.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!