Discuții aprinse între liderii fracțiunii comuniștilor și liberalilor. Voronin la acuzat pe Ghimpu că este vinovat de majorarea prețurilor la carburanți, iar liberalul, la rândul său, la făcut incompetent pe fostul președinte al Republicii Moldova.

Spiritele s-au încins după ce libera Zotea a propus audierea în parlament a directorului ANRE în legătură cu scumpirea carburanților. Acest lucru l-a indignat însă pe Voronin, care s-a aprins și mai tare atunci când a fost întrerupt.

„Trebuie să îi mulțumim lui Ghimpu. Când el 12 ore a exercitat funcția de președintele al Republicii Moldova a emis o decizie să fie scos pragul de import al automobilelor conform vârstei. Ați făcut din toată Moldova metalolom. Aduceți automobile cu 500 de euro și stricați atmosfera Moldovei, și iată de ce se majorarea prețurile. Voi ați făcut acest lucru… Când ai vorbit, eu am tăcut, fa frumoaso, liniștește-te”, a spus Voronin.

După ce acest discurs, Ghimpu nu a ezitat să își exercite dreptul la replică: „Încă o dată ne-am convins că ați avut un președinte care habar nu avea ce e lege și ce e decret. Ce vorbiți dvs stabilește Parlamentul, nu președintele. Toată sala râde de dvs. Cel mai important că vă referiți la niște aiureli pe care le-ați visat. Nu ați dormit astă noapte? Ce s-a întâmplat cu dvs?”.

Menționăm că propunerea liberalilor a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!