Reprezentanții a trei partide PAS, Platforma DA și PLDM au desfășurat un flashmob în fața primăriei Chișinău prin care au cerut anularea concursului pentru funcția de șef al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport. Ei susțin că concursul a fost organizat cu încălcări, mai exact pe pagina primăriei nu au fost publicat anunțul despre desfășurarea probelor de concurs.

Suntem astăzi aici ca să semnalăm o încălcare gravă, primăria municipiului Chișinău a organizat ilegal concursul pentru funcția de șef direcția generală educație, tineret și sport Chișinău. Concursul a fost organizat cu încălcarea punctului 19 din regulamentul aferent pentru numirea în funcții publice. Acest regulament prevede că cel puțin cu trei zile înainte de desfășurarea probelor de concurs, acest lucru trebuie să fie anunțat pe site-ul instituției. Acest lucru nu s-a întâmplat, nici pe data de 28, nici pe 29 – niciun anunț nu a existat pe site-ul primăriei. Și numai pe data de 30, după ce a existat o menționare publică făcută de doamna Maia Sandu primăria a publicat anunțul, dar antedatat, ca și cum el ar fi fost acolo de pe data de 28”, a declarat vicepreședinta PAS, Liliana Nicolăescu-Onofrei.

Participanții la protest erau înarmați cu pancarte pe care scria: „Opriți concursul ilegal”, „Cei 5 erau 3, Guțu și Negrei” și „Opriți politizarea educației”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!