/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Iurie Roșca, despre dosarul penal pe numele său: Este unul politic și cusut cu ață albă

missing
31 mai 2018, ora 18:27

„Dosarul este cusut cu ață albă, este unul politic, și urmărește suprimarea unei voci incomode în R. Moldova pentru actualul regim”, afirmă Roșca.

Fostul politician susține că dosarul i-a fost intentat la 21 martie 2017, iar pe 28 februarie anul curent procurorii au venit să efectueze percheziții la el în birou.

Tot el a spus că urmărirea penală a fost inițiată în baza unor fapte din 2009, perioadă în care, potrivit lui, el nu deținea nici o funcție în stat. Roșca este acuzat că ar fi pretins și obținut bani în proporții deosebit de mari pentru mituirea judecătorilor care ar fi trebuit să emită o decizie judecătorească în favoarea unui om de afaceri, care i-a transmis banii.

Amintim că, joi, 31 mai, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca. El este acuzat în baza art. 326, aliniat 3, litera a „Trafic de influență cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari” și riscă privațiune de liberate până la șapte ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram