Într-un filmuleț postat pe o rețea de socializare, fostul lider PPCD, Iurie Roșca, comentează dosarul în care are calitatea de învinuit. Potrivit lui, dosarul este cusut cu ață albă.

„Dosarul este cusut cu ață albă, este unul politic, și urmărește suprimarea unei voci incomode în R. Moldova pentru actualul regim”, afirmă Roșca.

Fostul politician susține că dosarul i-a fost intentat la 21 martie 2017, iar pe 28 februarie anul curent procurorii au venit să efectueze percheziții la el în birou.

Tot el a spus că urmărirea penală a fost inițiată în baza unor fapte din 2009, perioadă în care, potrivit lui, el nu deținea nici o funcție în stat. Roșca este acuzat că ar fi pretins și obținut bani în proporții deosebit de mari pentru mituirea judecătorilor care ar fi trebuit să emită o decizie judecătorească în favoarea unui om de afaceri, care i-a transmis banii.

Amintim că, joi, 31 mai, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca. El este acuzat în baza art. 326, aliniat 3, litera a „Trafic de influență cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari” și riscă privațiune de liberate până la șapte ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!