/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Sportivul K1, Mihai Pîrgaru, rămâne în arest. Avocat: „M-am așteptat la așa o hotărâre. E prea mare influența presei”

31 mai 2018, ora 18:56

Luptătorul Mihai Pârgaru a fost prezent la examinarea mandatului, însă a lipsit de la pronunțarea deciziei. Avocatul acestuia consideră că arestul preventiv este ilegal și ca a fost menținut sub presiunea jurnaliștilor: „Eu dacă sincer m-am așteptat la așa o hotărâre pentru că este prea mare influența și a presei și a celor ce se vehiculează în presă. Din păcate nu putem să facem nimic mai mult să valorificăm acest moment pentru că nu se contestă cu recurs”.

La Curtea de Apel a fost prezent și tatăl lui Mihai care, fără a oferi multe detalii, a spus că fiul său este nevinovat: „Cum comentați acuzațiile procurorilor? El nu-i vinovat cu nimic. – Dar știți ce s-a întâmplat atunci? V-a spus el ceva? – Nu. – În acea noapte ce s-a întâmplat? – Eu ce dorm cu dânsul. – Se cunoaște cu Aurel? – Nu știu. Nu. Ei sunt prieteni. Nu. Eu nici nu am vorbit cu dânsul. – Dar avocata ce v-a spus? – Nimic nu mi-a spus. Cum să-mi transmită dacă noi nici nu vorbim cu dânsul”.

Deși inițial procurorul pe caz a spus că va oferi comentarii după ședință, Angela Pleșca a plecat înainte de pronunțarea deciziei. În același timp, șeful procuraturii municipale, Ștefan Șaptefrați a spus că procurorii acumulează mai multe probe în privința unei alte persoane care ar putea avea statut fie de bănuit, fie de martor: „A treia persoană se lucrează și îi stabilim măsura de vinovăție și participare. Nu a fost audiat fiindcă nu avem…trebuie să acumulăm suficiente probe pentru motivație să știm în ce calitate îl audiem de bănuit sau…”

Omorul lui Serghei Bejenari a fost discutat și în Parlament. Deputații PLDM au cerut audierea ministrului de Interne.

„Îngrijorarea noastră vine de la faptul că au fost informați tardiv cetățenii de către ministerul de interne și aceasta s-a produs după ce informația despre tragedie a a apărut în mass media. De asemenea ne interesează detalii ce țin de timpul de intervenție a poliției. Ne îngrijorează și apariția în presă a unor informații care arată în lumină negativă decedatul Serghei Bejenari”, a menționat Grigore Cobzac, deputat PLDM.

Nu toți deputații însă au fost interesați de subiectul propus de liber-democrați.

Serghei Bejenari a decedat la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a fost omorât în bătaie, în fața unui club din capitală. Poliția a reținut două persoane, luptătorii Mihail Pârgaru și Aurel Ignat, ambii au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Ei sunt învinuiți de huliganism și vătămare corporală gravă soldată cu decesul unei persoane, iar dacă vor fi recunoscuți vinovați ei riscă până la 15 ani de pușcărie. Ambii se declară nevinovați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram