/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/VIDEO/ Sărbătoarea copiilor. S-au distrat alături de părinți și i-au transmis mesaje viitorului primar

missing
01 iunie 2018, ora 19:15

Însoțiți de părinți, rude și prieteni, pe lângă tradiționalul concert de sărbătoare, picii s-au bucurat de diverse programe distractive, dar au avut posibilitate de a participa și la un târg la care și-au putut vinde propriile jucării pe care nu le mai folosesc.

„– Ce faci tu aici? – Vând jucării. – Ce fel de jucării? – Păpușă, mașinuțe. – Dar de ce ai hotărât să le vinzi? – Pentru că nu mă mai joc cu ele și stau aruncate. – Și ce o să faci cu banii pe care o să-i câștigi? – O să cumpăr o carte de învățat”.

Și dacă unii copii au profitat de această zi pentru a schimba jucăriile pe cărți, alții au ales să sară pe trambuline.

„Am venit ca să sar la bătută”.

„Am sărit cu trambulina și cu coarda. – Și cum a fost?- Interesant”.

De asemenea, copiii au avut posibilitate să deseneze, și să-și picteze fețele.

„Am sărit, am mâncat dulceață și acum desenez”.

„ – Cine te-a machiat așa frumos? – Tanti”.

Și pentru că duminică alegem noul primar, copii au ținut să-i transmită un mesaj celui care va fi ales.

„Eu aș vrea ca viitorul primar pentru copii să facă multe distracții pentru noi, să facă lege ca să fie totul corect pentru ei, pentru alții și să fie totul bine. – Da ce fel de legi vrei tu să fie? – Să fie multe bănci aici în parc, să fie curat, chestii din astea”.

„Copiii să fie liberi, să vină aici mereu și să fie multe distracții ca astăzi”.

A fost sărbătoare și pentru părinții și buneii care au ieșit la plimbare cu cei mici.

„Ne mai ducem la pizza, ne vom distra și vedem ce o mai vrea fata. Înghețată o să mâncăm ca de obicei”.

„Am venit să plimb nepoțelele că le iubesc ca pe ochii din cap și mi-a plăcut foarte mult aici cum copii dansează, cum vin cu părinții împreună. Asta am vrea – să avem o viață bună în Moldova noastră, să ne bucurăm de ceea ce avem, să ținem tot pentru copii noștri”.

Ziua Internațională a Copiilor a fost organizată și pe stadionul Dinamo. Aici polițiștii, salvatorii, pompierii și carabinierii au încercat să-i impresioneze pe cei mici.

Ziua internațională a copilului este sărbătorită în întreaga lume, dar la date diferite. La începutul acestui an, în Moldova erau peste 650 de mii de copii – număr care scade anual într-un ritm alarmant.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram