/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Turul II: Ceban a cheltuit în campania electorală de opt ori mai mulți bani decât Năstase

missing
03 iunie 2018, ora 19:27

Astfel, în cele două săptămâni ale campaniei electorale pentru turul doi, socialistul Ion Ceban a cheltuit 1,3 milioane de lei, dintre care puțin peste un milion de lei în cea de a doua săptămână de campanie – 1058927,26 – bani proveniți din donații de la persoane fizice.

Potrivit raportului financiar, majoritatea banilor PSRM le-a cheltuit pentru publicitate – 1378605,78 de lei, dintre care peste 98 de mii de lei s-au dus la publicitatea TV, 197 de mii pentru online, pentru radio 55 de mii, iar pentru presa scrisă 52 de mii de lei.

Celălalt candidat pentru funcția de primar al Chișinăului – Andrei Năstase a cheltuit în cel de-al doilea tur al campaniei electorale doar 174.100 de lei, donații primite de la persoane fizice. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru publicitate – 71 mii de lei, dintre care 26 mii de lei pentru publicitatea TV.

În prima săptămână de campanie Năstase a cheltuit cinci mii de lei, iar în cea de a doua 169 100. Totodată, potrivit raportului financiar al Platformei DA, Năstase a cheltuit în total pentru campania electorală, primul tur și al doilea tur, 552 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram