Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și-a exprimat dreptul la vot. Ca la fiecare scrutin, Chirtoacă a ales să fie unul dintre cei mai matinali cetățeni care ajung la secția de vot.

Am votat, cum se spune pe românește, pentru că îmi pasă și asta îi indemn pe toți locuitorii Chișinăului – să iasă din casă, dacă le pasă! Doar așa putem vorbi despre continuarea dezvoltării Chișinăului, a proiectelor începute. Doar așa putem vorbi despre faptul că locuitorii își au primarul lor, unul ales anume prin participare la votare”, a declarat Chirtoacă la ieșirea de la urne.

Țin să le mulțumesc mult pentru cei 11 ani de activitate. Pe 3 iunie 2017 a fost tur 1 de scrutin și iată că pe 3 iunie 2018 este al doilea tur de scrutin. Într-un fel sau în altul, subsemnatul își încheie activitatea la primărie, chiar dacă nu ne bună voie. Nu am dorit să renunț la funcție și să-mi dau demisia, dar nu a fost altă soluție. M-ar fi ținut așa suspendat până în 2019 și uzurpatoarea s-ar fi aflat în primărie până în 2019. Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, a adăugat Chirtoacă.

„Proiectele legate de drumuri, apă, transport, gestionarea deșeurilor și de izolarea termică a clădirilor vor fi continuate de oricare primar, pentru că sunt angajamente semnate, proiecte finanțate de UE, de băncile europene care au angajamente luate de CMC. Nu va putea nimeni să renunțate la ele. Proiectele mele vor continua, depinde dacă va depune suflet în ele”, a mai subliniat fostul edil.

„Dacă vom avea un rezultat pro-european la primărie, atunci nu va fi ușor, cum nu mi-a fost nici mie. Cel puțin astfel va exista direcția de a merge înainte și vor putea fi continuate proiectele. Se va pune și capăt și dictaturii pe care o avem la nivelul republicii la alegerile parlamentare. Lucrurile vor merge din bine în mai bine, treptat, pas cu pas. Dacă vom avea un rezultat pro-asiatic atunci va fi mai complicat din toate punctele de vedere și vom avea de fapt continuarea uzurpării puterii la primării, deja prin alte scheme, alături de dictatura de la nivel central”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Reamintim că, Dorin Chirtoacă a demisionat din funcție de edil al Capitalei pe 16 februarie curent, „în semn de protest şi dezacord faţă de abuzurile care au loc împotriva oraşului, dar şi împotriva sa”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!