/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Chișinăul își alege primarul! Cei mai mulți alegători sunt așteptați în sectorul Botanica

missing
03 iunie 2018, ora 11:25

În buletinul de vot sunt incluși doar doi candidați. Este vorba de socialistul Ion Ceban și candidatul dreptei pro-europene Andrei Năstase. Pentru tipărirea tuturor buletinelor autoritățile au cheltuit peste aproape 107 mii lei.

Cei mai mulți alegători sunt în sectorul Botanica, peste 136 de mii, iar cei mai puțini – în sectorul centru, aproximativ 72 de mii.

În suburbiile capitalei numărul persoanelor cu drept de vot a trecut puțin peste 119 mii. Cei mai mulți alegători – aproape 19 mii sunt la Durleși, iar cei mai puțini la Condrința, unde au fost înregistrați 554 de alegători.

În primul tur, Andrei Năstase a acumulat puțin peste 32 la sută din sufragii, iar socialistul Ion Ceban – 41 la sută din alegătorii prezenți la urnele de vot.

Potrivit legislației, în turul doi va fi desemnat câștigător, candidatul care va acumula cele mai multe voturi, indiferent de numărul de alegători ieșiți la vot. Dacă cei doi candidați vor obține un număr egal de voturi – va învinge candidatul care, în primul tur, a obținut cele mai multe voturi. Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram