/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Kulminski, despre victoria lui Năstase: „A fost un vot anti-sistem. Un vot de protest”

missing
04 iunie 2018, ora 12:08

„A fost un vot de anti-sistem, un vot de protest, pentru că și PSRM și forțele de centru-stânga s-au prezentat ca și anti-sistem și putem să presupunem că nemulțumirea oamenilor cu starea actuală a lucrurilor e la un nivel înalt. Știm că nivelul de încredere în instituții de stat e minim și cred că nemulțumirea a jucat un rol important în aceste alegeri”, a menționat Kulminski.

Întrebat dacă victoria din turul doi îi aparține personal sau e mai degrabă un vot de protest, Năstase a evitat să ofere un răspuns direct: „Putem să vorbim despre acest vot în diverse ipostaze, diverși termeni. A renăscut speranța că locuitorii Chișinăului nu s-au lăsat atrași în capcana întinsă de binomul Plahotniuc-Dodon și a demonstrat că se poate să păstrăm Chișinăul pe linia civilizației”.

Reamintim că, Andrei Năstase este noul primar general al municipiului Chişinău. Acesta a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram