Directorul executiv al Institutului de Inițiative Strategice, Vlad Kulminski, consideră că votul din 3 iunie a fost unui anti-sistem și o moțiune de cenzură pentru actualul guvern. Declarația a fost făcut în cadrul ediției speciale a emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

„A fost un vot de anti-sistem, un vot de protest, pentru că și PSRM și forțele de centru-stânga s-au prezentat ca și anti-sistem și putem să presupunem că nemulțumirea oamenilor cu starea actuală a lucrurilor e la un nivel înalt. Știm că nivelul de încredere în instituții de stat e minim și cred că nemulțumirea a jucat un rol important în aceste alegeri”, a menționat Kulminski.

Întrebat dacă victoria din turul doi îi aparține personal sau e mai degrabă un vot de protest, Năstase a evitat să ofere un răspuns direct: „Putem să vorbim despre acest vot în diverse ipostaze, diverși termeni. A renăscut speranța că locuitorii Chișinăului nu s-au lăsat atrași în capcana întinsă de binomul Plahotniuc-Dodon și a demonstrat că se poate să păstrăm Chișinăul pe linia civilizației”.

Reamintim că, Andrei Năstase este noul primar general al municipiului Chişinău. Acesta a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!