Directorul executiv al Institutului de Inițiative Strategice, Vlad Kulminski, consideră că votul din 3 iunie a fost unui anti-sistem și o moțiune de cenzură pentru actualul guvern. Declarația a fost făcut în cadrul ediției speciale a emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

„A fost un vot de anti-sistem, un vot de protest, pentru că și PSRM și forțele de centru-stânga s-au prezentat ca și anti-sistem și putem să presupunem că nemulțumirea oamenilor cu starea actuală a lucrurilor e la un nivel înalt. Știm că nivelul de încredere în instituții de stat e minim și cred că nemulțumirea a jucat un rol important în aceste alegeri”, a menționat Kulminski.

Întrebat dacă victoria din turul doi îi aparține personal sau e mai degrabă un vot de protest, Năstase a evitat să ofere un răspuns direct: „Putem să vorbim despre acest vot în diverse ipostaze, diverși termeni. A renăscut speranța că locuitorii Chișinăului nu s-au lăsat atrași în capcana întinsă de binomul Plahotniuc-Dodon și a demonstrat că se poate să păstrăm Chișinăul pe linia civilizației”.

Reamintim că, Andrei Năstase este noul primar general al municipiului Chişinău. Acesta a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!