Victoria lui Andrei Năstase din turul doi a fost urmată de o serie de mesaje de felicitare din partea politicienilor de peste Prut, care și-au declarat susținerea pentru Platforma DA, dar și pentru partidele pro-europene din Republica Moldova.

„Mesajul victoriei lui Andreei Năstase la Chișinău este următorul: se poate! Așa cum Andrei Năstase a câștigat ieri primăria Chișinăului, tot așa forțele proeuropene vor câștiga alegerile parlamentare din toamnă din Republica Moldova și tot așa vom lua România înapoi din ghearele PSD-ului”, se menționează în mesajul de felicitare al eurodeputatului român Siegfriend Mureșan.

„Felicitări lui Andrei Năstase și partidelor pro-europene care l-au susținut pentru câștigarea alegerilor la Chișinău. Succesul acesta este cu atât mai important cu cât s-a luptat cu sondaje care nu-i dădeau nici o șansă, cu un baraj mediatic și calomnii nenumărate pe parcursul campaniei electorale. Reușita acestui proiect va însemna foarte mult pentru toți cei care cred că Republica Moldova poate avea parte de o clasă politică pentru cetățeni, de politicieni cinstiți care-și țin promisiunile, care să administreze și să guverneze pentru cetățeni”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul premier român Dacian Cioloș.

„Salut în numele Partidului Național Liberal victoria obținută de Andrei Năstase în alegerile pentru Primăria Chișinăului! Partenerii noștri și ai Partidului Popular European au reușit o victorie remarcabilă, care este și mai strălucită dacă ținem cont că partenerul celor de la PSD, Vlad Plahotniuc, a oferit suport candidatului socialist în acest Tur 2”, a scris și președintele PNL, Ludovic Orban.

„La Chișinău a câștigat rațiunea. Deci există șanse pentru un viitor comun. Mă bucur enorm că prorușii nu au majoritate în Chișinău, iar oamenii au votat conștient împotriva Kremlinului și oligarhilor. Din acest moment, începe bătălia pentru alegerile parlamentare din toamnă, pentru că adevărata luptă se va da atunci. Această victorie este încurajatoare, dar nu suficientă”, a menționat și președintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Amintim că, după numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!