Vicepreședintele PD, Cristina Balan, este tot mai aproape de a devenit ambasador al Republicii Moldova în SUA. Aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook că toate procedurile legale pentru numirea ei în funcție au fost deja îndeplinite. Menționăm că președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire a acesteia în funcție, care a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

„În curând, mă voi prezenta la post pentru a prezenta scrisorile de acreditare Președintelui Donald Trump. Mulțumesc autorităților de la Chișinău pentru încrederea acordată. Sunt bucuroasa sa îmi servesc țara la Washington D.C. într-un an determinant pentru drumul vestic al Moldovei”, a scris Balan pe pagina sa de Facebook, care deja a fost redenumită în „Cristina Balan – Ambasadorul Republicii Moldova în SUA.

Aceasta a mai menționat că a înaintat conducerii Partidului Democrat decizia sa de suspendare din calitate de membru al partidului, pe durata exercitării mandatului.

Potrivit democraților, în partid, Cristina Balan s-a ocupat de stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor dintre PD și organizațiile externe. Acum câțiva ani, jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Balan a fost implicată în mai multe tranzacții financiare care ar avea legătură cu Plahotniuc. Cristina Balan a reprezentat în 2008 și compania cipriotă „Daranian Holdings” Ltd care a cumpărat Întreprinderea de Stat Complexul hotelier „Codru” contra sumei de 50,3 milioane de lei. Edificiul a fost ulterior transferat către „Finpar Invest” SRL. Acest fapt este confirmat prin actele pe care RISE le-a anexat la investigația realizată.

Ultimul ambasador al Republicii Moldova în SUA a fost diplomatul Aureliu Ciocoi, care a deținut funcția doar 4 luni. Până la el, fotoliu de ambasador a fost vacant timp de aproape doi ani, după ce, în 2015, ambasadorul Igor Munteanu și-a încheiat mandatul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!