Plouă cu concerte gratuite organizate sub patronajul lui Igor Dodon. Șeful statului a anunțat că în această duminică, la festivalul de la Sadova, îl va aduce pe artistul rus Filip Kirkorov. Și de această dată Dodon ne asigură că vedeta va cânta absolut gratuit. Pe de altă parte, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că șeful statului va cheltui pentru acest eveniment aproximativ 130 de mii de euro.

„Dodon organizează ziua căpșunii pe 10 iunie, „Ziua căpșunii” cu Filip Kirkorov, 70-80 de mii de euro onorariul, apoi 30-40 de mii de euro scena, avionul, hotelul. Iese undeva 130 de mii de euro”, a menționat Renato Usatîi.

„- În ceea ce ține de „clovni” și „balaboli” care-s deprinși să numere numai banii, întrebații pe ei. Filip Kirkorov vine ca un prieten, ca un oaspete de-al meu. Vine fără bani.
– Dar îi veți achita transportul, mâncarea, cazarea?
– Nu. Mâncarea o să mănânce la mine acasă la Sadova”,
a spus președintele Dodon.

Mai multe portaluri din Rusia au publicat informații care confirmă prețurile anunțate de Usatîi. Presa rusă scrie că pe lângă toate cerințele organizatorice, Filip Kirkorov primește un onorariu de 75 de mii de dolari sau până la 1,5 milioane de ruble. Dodon însă nu s-a oprit la un singur concert. Pe 24 iunie președintele va organiza încă un eveniment, data asta la Chișinău, dedicat absolvenților liceelor. La manifestație vor participa mai multe vedete din Federația Rusă, care, potrivit președintelui, tot gratuit vor cânta.

„Cheltuieli în afara de scenă – alte cheltuieli nu vor fi. Pentru că, în mare parte, cei care vin o să vină ca invitați și ca prieteni”, a mai precizat șeful statului.

Oamenii au păreri împărțite în privința nenumăratelor concerte organizate de șeful statului. Majoritatea cred că banii ar trebui investiți în altfel de activități.

„Sigur că ar fi mult mai bine să repare o grădiniță sau în acțiuni de caritate”.

„Că se organizează concerte este foarte bine, eu mă bucur. Astfel crește cultura”.

„Nu aș investi în concert, aș investi în oamenii care muncesc, cărora le trebuie acești bani”.

„Știți, eu am copil mic și nu cred nimic pentru că nu merg la concerte. Eu cred că mai bine ar fi dacă ar face aceste drumuri ca să circulăm normal și fără probleme”.

„Dacă le-ar organiza din contul lui personal, ar fi bine. Eu cred că le-ar organiza mai rar”.

Nu este prima dată când vedetele străine „fac voluntariat” pentru Dodon. În ajun de 9 mai, în Piața Marii Adunări, a fost organizat un alt concert cu participarea mai multor artiști ruși între care și Oleg Gazmanov. Și atunci Dodon a declarat că artistul a cântat gratis.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!