/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Cazul mitei de la ASEM: Procurorii vor cere astăzi mandate de arest pentru șase persoane

missing
07 iunie 2018, ora 10:36

Reamintim că, peste 2 milioane de lei, în diferită valută, au fost ridicaţi de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție în urma perchezițiilor, operate în dosarul ASEM. Proveniența banilor urmează a fi stabilită în cadrul acțiunilor de urmărire penală ulterioară.

Marţi, 5 iunie, 9 persoane, între care angajaţi ai Academiei de Studii Economice din Moldova și intermediari din afara instituției, au fost reținute, fiind bănuite de organizarea unei rețele de corupție prin intermediul căreia soluționau promovarea examenelor contra-cost.

Pe parcursul acțiunilor de anchetă, s-a stabilit că, pentru un examen, membrul grupului primea de la student până la 1 000 de lei, nota pentru practica de producție costa între 1000 și 1500 de lei, iar cea mai scumpă era aranjarea susținerii tezei de licență sau masteratul – între 400 si 550 de euro. În consecință, studenții erau evaluați de către profesori fictiv, în mare parte fără prezența fizică la examene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram