/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Scumpirea carburanților, în Parlament. Premierul Filip, mustrat de unii deputați că „a dat indicații ANRE-ului”

07 iunie 2018, ora 11:27

„Considerăm că trebuie audiat prim-ministrul. De ce Guvernul admite imixtiune în activitatea regulatorului? Care au fost indicațiile către ANRE și de ce decizia a fost suspendată temporar, dar nu anulată? Să îl audiem pe prim-ministrul care a dat indicații ANRE și să vedem care sunt consecințele și să explice dacă decizia luată de regulator a fost temporară sau o anulare”, a menționat Vlad Batrâncea, fracțiunea PSRM.

Vicepreședintele parlamentului, Valeriu Ghilețchi a menționat însă că prin audierea lui Pavel Filip, Parlamentul riscă să se amestece și el în treburile ANRE, iar părerea i-a fost susținută și de Dumitru Diacov.

„Sunt de acord cu ideea că dă îl aducem pe premier, și Parlamentul își permite să se amestece în orice treabă. Cred că nu a fost indicație a prim-ministrului, ci o sugestie, o observație, și dacă ANRE a reacționat, e o chestie bună”, a sărit în apărarea lui premierului democratul Diacov.

„Orice cetățean, precum și prim-ministrul are dreptul să își dea cu părerea. Dar, dacă se ia în considerație imediat, atunci pe ce s-a bazat ANRE când a luat o decizie pe care a schimbat-o într-o noapte? Prim-ministrul trebuie să stea aici pentru că deciziile ANRE au fost de fapt undeva stabilite”, a replicat comunistul Oleg Reidman.

Și fracțiunea partidului Liberal Democrat au susținut propunerea, menționând că ANRE este independentă și nu trebuie să i se dea indicații.

Reamintim că, marți, ANRE a stabilit noile prețuri plafon pentru carburanți, care urmau să fie în vigoare până pe 12 iunie. Tariful pentru un litru de benzină era de 19 lei și 79 de bani, iar pentru unul de motorină – 17 lei și 75 de bani. Joi, 31 mai, ANRE și-a anulat propria decizie. Carburanții s-au scumpit de mai multe ori în acest an, iar majorarea precedentă a fost un record pentru ultimii doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram