Un bărbat de 35 de ani a murit miercuri seara, 6 iunie, în urma unui accident rutier în jurul orei 22.35, pe traseul Chișinău-Orhei, în localitatea Măgdăceşti, Criuleni, preajma restaurantului „La Plopi”. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Criuleni, Diana Maxim, pentru TV8.

Pietonul, un bărbat originar din raionul Rezina, traversa strada regulamentar. Acesta a fost tamponat de un automobil de model BMW, șoferul căruia, fiind într-o stare de șoc și neștiind cum să procedeze, a părăsit locul accidentului.

La scurt timp, făptașul a fost identificat la câțiva km de la locul incidentului. Poliția a stabilit că este un bărbat de 42 de ani, din Strășeni. 
 Acesta urmează să fie reținut pentru 72 de ore. 
 


Poliția susține că șoferul nu se afla în stare de ebrietate în momentul producerii accidentului.

Pe acest caz, forțele de ordine au deschis două cauze penale. Prima pentru părăsirea locului accidentului, care se pedepsește cu amendă de la 550-850 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 200-240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani. Cea de-a doua cauză penală este pentru pentru accidentare în urma căreia a survenit un deces, iar dacă bărbatul va f găsit vinovat pe acest caz, acesta riscă pedeapsă penală între 3 și 7 ani, cu privarea dreptului de a conduce un mijloc de transport pe un termen de până la patru ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!