Judecătoria sectorului Buiucani a devenit albastră ca Partidul Democrat. La intrarea în clădirea unde își are sediul instanța, dar și Pretura sectorului Buiucani, a fost instalat un banner imens cu simbolurile PDM. Acesta însă a fost scos după ce site-ul TV8 a publicat mai multe fotografii cu billboardul în culorile partidului democrat.

Sediul judecătoriei sectorului Buiucani a fost împodobit cu simbolurile Partidului Democrat din Moldova. Intrarea în clădire a fost acoperită cu un banner imens, astfel că cei care aveau treabă la judecătorie sau la pretura Buiucani puteau lesne să încurce dacă nu cumva au greșit adresa.

Billboardul anunța despre un Forum al Organizației Teritoriale de Partid. Am încercat să aflăm mai multe despre bannerul buclucaș. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari nu a putut să ne spună mai multe detalii despre evenimentul partidului. Acesta însă a declarat că amplasarea bannerului a fost o greșeală, iar imediat ce pozele cu el au ajuns în presă, a fost scos de pe clădirea care găzduiește și judecătoria Buiucani.

„Eu nu am intrat în detalii ce fel de forum a avut loc. Ideea este că cei care au afișat aceste bannere nu sunt specialiști în domeniu și nu au luat în considerație că în clădirea respectivă, pe lângă pretură se află și instanța de judecată. Evident că n-a fost intenționat lucrul acesta. Este o greșeală și dacă ați observat, imediat după ce a apărut informațiile respective, imediat a fost scos bannerul fiindcă a fost o greșeală tehnică”, spune Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, nu a răspuns la telefon pentru precizări. Anterior, reprezentanții societății civile, dar și politicieni din opoziție au acuzat Partidul Democrat că ar controla justiția moldovenească și asta pentru că mai multe decizii ale instanțelor de la noi au fost previzibile. PD a respins, de fiecare dată, acuzațiile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!