/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Tânăra mamă a cărei fiică de un an a fost ucisă într-o grădiniță din Israel: „Vrem ca acea femeie să fie întemnițată pe viață”

missing
07 iunie 2018, ora 12:49

Cazul a avut loc pe 16 mai curent, în orașul Petah Tikva. Presa străină scrie că fetița a fost găsită inconștientă. A fost chemată o ambulanță, dar medicii nu au mai putut salva copilul. Micuța nu avea semne de moarte violentă pe corp, așa că nimeni nici nu bănuia ce s-a întâmplat. Inițial, se presupunea ca fetița era bolnava, fapt negat de părinții acesteia.

Ulterior, anchetatorii au obținut imagini de pe camerele de supraveghere și au aflat cu exactitate ce s-a întâmplat în ziua în care micuța a murit. În imagini, spune poliția, se vede cum dădaca, în vârstă de 23 de ani, care locuia temporar în Israel, o trage de mână pe fetița de un an, apoi o aruncă pe o saltea așezată pe podea. După asta, acoperă copilul cu o plapumă, se culcă peste ea, ia telefonul mobil și începe să se uite în el. Când copila s-a mișcat, femeia a întors-o și s-a așezat din nou peste ea până când fetița nu s-a mai mișcat. Cel mai probabil, a murit asfixiată. Într-o intervenție televizata, mama micuței a spus că nu a privit înregistrarea video de pe camera ascunsă în grădiniță, pentru că nu a avut putere să o facă.

Sunt foarte obosită, nu știu cum să-ți spun în engleză. Este foarte greu. Ea era totul, ea a fost prima noastră fiica, dar va fi toată viața în inima mea”, declară Dorina Vinta, mama copilei.

Femeia spune că administrația grădiniței nici nu a încercat să discute cu ea.

Ei nu vorbesc cu mine, nu mă sună, ei doar mi-au spus: „Ne pare rău!” și atât”, a menționat mama copilei.

Acum câteva zile, Dorina și soțul ei au revenit în Israel din Moldova, unde și-au îngropat fiica. Ea vrea să participe la toate ședințele de judecată în legătură cu omorul fiicei ei.

Noi vrem ca acea femeie să fie întemnițată pe viață și să simtă ce simțim noi acum. Toată lumea, aveți grijă de copiii voștri și să nu aveți încredere în grădiniță și educatori. Și poate în această țară se va schimba legea, pentru că Jasmine a murit pentru toți copiii”, a mai spus Dorina, mama fetiței de un an.

Înregistrările video analizate de oamenii legii după acest caz au scos la iveala faptul ca maltratarea copiilor era o practică obișnuită în acea grădiniță. Pe lângă suspectul principal, a fost reținută administratoarea grădiniței și asistenta acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram