/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Când vor fi transmise instanței de judecată materialele pentru validarea alegerilor locale din Chișinău

missing
08 iunie 2018, ora 16:32

Solicitat de IPN, secretarul Consiliul, Vitalie Miron, a spus că luni, 11 iunie, în prima parte a zilei, raportul de totalizare a alegerilor în cele 306 secții de votare, sesizările parvenite și hotărârile organului electoral local vor fi transmite Judecătorie municipiului Chișinău, sediul Centru.

Buletinele de vot au fost deja depuse la Judecătorie. De luni, instanța de fond va avea la dispoziție zece zile să se pronunțe cu privire la validarea alegerilor, potrivit Codului Electoral.

Vitalie Miron spune că sesizările depuse și examinate până acum de către Consiliu nu influențează rezultatul alegerilor.

În urma turului doi al alegerilor desfășurate în municipiul Chișinău duminică, 3 iunie, candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram