Victor Haruța a fost înainte de Guvern în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite. Anunțul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

„Acceptul guvernului emiratez a fost recepționat la finele lunii mai”, a menționat Ulianovschi.

Victor Haruța este fiul lui Eliferii Haruţa, ex-directorul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”. Victor Haruța are o experiență diplomatică de 12 ani și a avut mai multe funcții în cadrul diferitor direcții, secții și departamente ale Ministerului Afacerilor Externe: Direcția cooperare regională, direcția afaceri consulare, direcția integrare europeană. Acesta a activat în cadrul ambasadei Republicii Moldova în Cehia și Marea Britanie. Actualmente este directorul Secției cooperare economică și sectorială a Direcției integrare europeană în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Haruța vorbește limba engleză, franceză cehă.

Menționăm că ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite a fost inaugurată pe 10 mai.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!