Postările a 14 milioane de utilizatori Facebook, publicate în regim „privat”, au devenit publice, informează The Verge, citat de meduza.io.

Astfel, din cauza unei erori, au devenit publice postările unor utilizatori făcute în perioada 18-27 mai. Problema a fost descoperită pe 22 mai, însă pentru a o remediat a fost nevoie de alte cinci zile.

Rețeaua a anunțat, că a fost un eșec al software-ului, din cauza căruia setările unor utilizatori au fost schimbate implicit de la privat la „disponibil pentru toți”.

De obicei, setările privind publicul postărilor pe Facebook sunt alese pe baza celor mai recente publicații ale utilizatorului, adică dacă înregistrările erau în modul închis, atunci acesta este considerat implicit.

Facebook a început să trimită mesaje utilizatorilor care ar putea fi afectați de acest incident, în care își cere scuze pentru eroare și solicită să verifice setările postărilor publicate în perioada 18-27 mai.

„Eșecul nu a afectat publicațiile făcute în altă perioadă, iar utilizatorii au avut posibilitatea de a configura manual audiența postării. Vrem să ne cerem scuze pentru eroare”, a declarat Erin Egan, directorul Facebook pentru protecția datelor personale.

În ultimele luni au devenit cunoscute o serie de scurgeri mari de date personale ale utilizatorilor Facebook. În primăvara anului 2018 s-a raportat că compania Cambridge Analytica a colectat date de la utilizatorii Facebook pentru a le folosi în publicitatea politică. Cambridge Analytica a primit informații personale de la 87 de milioane de utilizatori ai rețelelor sociale.

În iunie, a devenit cunoscut faptul că rețeaua socială de câțiva ani a oferit producătorilor de dispozitive mobile accesul la datele utilizatorilor, inclusiv fără știința lor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!