Ucraineanca în vârstă de 23 de ani, suspectată că ar fi cauzat moartea unei fetițe de doar un an a unei familii de moldoveni stabiliți în Israel, susține că iubește copii și nu se mai poate opri din plâns de la tragicul eveniment, scrie Vesty.

„Nu sunt un monstru. Nu-mi spuneți criminal. Sunt în șoc de cele întâmplate”, povestește dădaca de la grădinița din orașul Petah Tikva, unde a fost găsită micuța fără conștiință.

Suspecta a transmis prin intermediul avocatului său o scrisoare prin care spune că iubește copii și nu se poate opri din plâns din momentul în care Iasmin a murit.

Din spusele dădacei, aceasta doar a încercat să o adoarmă pe micuță, nicidecum să o omoare. Aceasta a mai menționat că alături mai era un copil, cu care însă nu s-a întâmplat nimic: „Poate am fost neglijentă, dar nu sunt un criminal”.

Forțele de ordine au stabilit că principala suspectă este mamă a doi copii, iar anterior a mai lucrat în două grădinițe. Avocatul suspectei consideră că nu poate fi înaintată învinuirea de omor premeditat și că este necesară o analiză amănunțită a cazului.

Cazul a avut loc pe 16 mai curent, în orașul Petah Tikva. Presa străină scrie că fetița a fost găsită inconștientă. A fost chemată o ambulanță, dar medicii nu au mai putut salva copilul. Micuța nu avea semne de moarte violentă pe corp, așa că nimeni nici nu bănuia ce s-a întâmplat. Inițial, se presupunea ca fetița era bolnava, fapt negat de părinții acesteia.

Ulterior, anchetatorii au obținut imagini de pe camerele de supraveghere și au aflat cu exactitate ce s-a întâmplat în ziua în care micuța a murit. În imagini, spune poliția, se vede cum dădaca, în vârstă de 23 de ani, care locuia temporar în Israel, o trage de mână pe fetița de un an, apoi o aruncă pe o saltea așezată pe podea. După asta, acoperă copilul cu o plapumă, se culcă peste ea, ia telefonul mobil și începe să se uite în el. Când copila s-a mișcat, femeia a întors-o și s-a așezat din nou peste ea până când fetița nu s-a mai mișcat. Cel mai probabil, a murit asfixiată. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!