Potrivit datelor oferite de Ministerul Afacerilor Interne, în primele trei luni ale anului 2018, numărul infracțiunilor înregistrate în Chișinău a constituit 2.214 cazuri, cu 480 cazuri mai puțin decât aceiași perioadă a anului trecut.

Infracțiunile comise în municipiul Chișinău constituie 29,9% din numărul total săvârșite pe teritoriul țării. Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul infracțiunile înregistrate la 10 mii de locuitori constituie 27 de infracțiuni.

Cele mai multe infracțiuni comise în Chișinău sunt futurile, circa 680 de cazuri, urmate de infracțiunile legate de droguri – 113., jafurile – 73 de cazuri și actele de huliganism, în număr de 70. În primul trimestru al anului 2018 au fost înregistrate și un număr mic de omoruri, violuri și tâlhării.

Sursa: Biroul Național de Statistică

Din numărul total de 2.214 infracţiuni înregistrate, 529 constituie infracţiuni grave. În luna martie anul curent pe teritoriul municipiului Chişinău au fost înregistrate 732 infracţiuni.

Conform datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale ale Ministerului Afacerilor Interne, în ianuarie-martie 2018 pe teritoriul municipiului Chişinău s-au înregistrat 69 incendii, care au determinat pierderi în sumă de 14,4 mil. lei. Ca urmare a acestor incendii au decedat 7 persoane, iar 4 persoane au fost traumatizate. Numărul incendiilor comparativ cu ianuarie-martie 2017 s-a micşorat cu 10,4%

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!