Ruslan Codreanu, primarul general interimar al capitalei, susține că în ultimele trei săptămâni în Chișinău au avut loc mai multe ilegalități, precum demolarea unor clădiri sau amplasarea unor gherete, dispoziție care au fost semnate fie înainte ca acesta să vină la Primărie, fie acesta să aibă o cunoștință de cauză despre acest lucru. Acesta susține că mai mulți funcționari în cadrul primăriei ar fi implicați în acest lucru.

Codreanu îi acuză de populism pe politicienii care, potrivit acestuia, își fac rating pe seama demolării edificiului. „Gaudeamus și alte speculații sau lucruri care s-au întâmplat în perioada asta de trei săptămâni, cît sunt eu la primărie. Eu când am aflat lucrul ăsta, am apăsat frâna la mașină atât de tare, că mi-a întrat piciorul în asfalt. Lucrurile astea s-au întâmplat demult, dar cu Gaudeamus e contract de vânzare din 2004. Decizia de a fi acolo altceva e de foarte mult timp, doar au fost discuții, scandaluri. Eu acum, de exemplu, nu cunosc niciun politician care a fost acolo și să nu-și fi făcut un selfie cu Gaudeamus, pentru că e un trend. Ți-ai făcut un selfie – ai o mi e de like-uri asigurate pe Facebook. Eu am fost acolo, dar nu mi-am făcut selfie-uri. Eu am o altă întrebare, de ce până cum nu s-a mers pe scandalul respectiv de a preveni? De ce încercăm să fie pompieri după ce focul se stinge sau după ce focul nu mai poate fi stins?”, a declarat acesta după ședința primăriei.

Codreanu le-a cerut funcționarilor de la Primărie să dea dovadă de integritate și să nu profite de situația creată în instituție. „Eu cel puțin despre Gaudeamus, cunosc foarte mulți activiști civici care discutau despre clădire anterior. De ce s-a așteptat să treacă la demolare? Toți cei care semnează decizii ilegale să li se usuce pixul! Am văzut foarte multe speculații în ultimele zile. Se încearcă a face politică, administrare. Am fost întrebat de foarte multe lucruri la care eu nu am participat. Eu pot să speculez, la fel cum o fac unii, sau pot să vă spun că nu cunosc. Nu pot să vă dau informații din prima sursă, pentru că nu cunosc totul, pentru că s-au mai demolat unele clădiri în această perioadă, s-au mai amplasat niște gherete. Iar întrebarea mea a fost „De ce anume în aceste trei săptămâna s-au întâmplat aceste lucruri?””, a mai specificat Codreanu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!