/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ruslan Codreanu, despre conflictul de la Gaudeamus: De ce încercăm să fim pompieri după ce focul nu mai poate fi stins?

missing
11 iunie 2018, ora 15:04

Codreanu îi acuză de populism pe politicienii care, potrivit acestuia, își fac rating pe seama demolării edificiului. „Gaudeamus și alte speculații sau lucruri care s-au întâmplat în perioada asta de trei săptămâni, cît sunt eu la primărie. Eu când am aflat lucrul ăsta, am apăsat frâna la mașină atât de tare, că mi-a întrat piciorul în asfalt. Lucrurile astea s-au întâmplat demult, dar cu Gaudeamus e contract de vânzare din 2004. Decizia de a fi acolo altceva e de foarte mult timp, doar au fost discuții, scandaluri. Eu acum, de exemplu, nu cunosc niciun politician care a fost acolo și să nu-și fi făcut un selfie cu Gaudeamus, pentru că e un trend. Ți-ai făcut un selfie – ai o mi e de like-uri asigurate pe Facebook. Eu am fost acolo, dar nu mi-am făcut selfie-uri. Eu am o altă întrebare, de ce până cum nu s-a mers pe scandalul respectiv de a preveni? De ce încercăm să fie pompieri după ce focul se stinge sau după ce focul nu mai poate fi stins?”, a declarat acesta după ședința primăriei.

Codreanu le-a cerut funcționarilor de la Primărie să dea dovadă de integritate și să nu profite de situația creată în instituție. „Eu cel puțin despre Gaudeamus, cunosc foarte mulți activiști civici care discutau despre clădire anterior. De ce s-a așteptat să treacă la demolare? Toți cei care semnează decizii ilegale să li se usuce pixul! Am văzut foarte multe speculații în ultimele zile. Se încearcă a face politică, administrare. Am fost întrebat de foarte multe lucruri la care eu nu am participat. Eu pot să speculez, la fel cum o fac unii, sau pot să vă spun că nu cunosc. Nu pot să vă dau informații din prima sursă, pentru că nu cunosc totul, pentru că s-au mai demolat unele clădiri în această perioadă, s-au mai amplasat niște gherete. Iar întrebarea mea a fost „De ce anume în aceste trei săptămâna s-au întâmplat aceste lucruri?””, a mai specificat Codreanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram