/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Înscrierea elevilor în clasa I ar putea fi efectuată online, după modelul platformei e-grădinița

12 iunie 2018, ora 12:51

„Eu cred că rezultatele care sunt astăzi pe înscrierea transparentă în grădinițele din Chişinău ne arată nouă că trebuie să mergem mai departe și să venim cu „e-școala”. Vreau ca înscrierea în clasa I-a să fie exact ca la grădinițe. Să fie transparent, pentru ca fiecare părinte să vadă școala, rândul, numărul copiilor și să nu alerge ca veverița pe la toți directorii”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Primarul interimat a mai menționat că îi sunt raportate cazuri în care părinților le sunt ceruți bani pentru înscrierea la școală: „Noi suntem obligați să oferim educație și să luptăm cu fenomenul corupției în instituțiile de învățământ din capitală. Este important ca părinții să știe că aceste taxe sunt percepute ilegal”.

Menționăm că înscrierea copiilor la grădinițele din Chișinău se face prin intermediul platformei online egradinita.md. De la începutul anului, pe platformă au fost înregistrate peste 6000 de cereri de înregistrare a copiilor la instituțiile preșcolare din capitală, iar prin intermediul platformei înscrierea la grădiniță în mediu durează 11 minute.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram