Un medic în vârstă de 43 de ani, endoscopist în cadrul Secţiei medicină generală a Penitenciarului nr.16-Pruncul, riscă până la trei ani de închisoare, fiind acuzat de încălcarea din neglijență a asistenței medicale, fapt ce ar fi condus la decesul unei femei în vârstă de 27 de ani.

Potrivit procuraturii, în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2017, medicul a încălcat din neglijență regulile și metodele de acordare a asistenței medicale, iar peste două ore, femeia a murit.

Datele raportului de expertiză judiciară, arată că decesul deţinutei a survenit în rezultatul şocului anafilactic – reacţie alergică la introducerea medicamentelor anestetice.

Experţii au concluzionat că, necesitatea efectuării bronhoscopiei deţinutei nu a fost argumentată, consecinţele actului medical generând dezvoltarea şocului anafilactic, ca reacţie alergică la Lidocaină.

Medicul activează în această funcţie începând cu anul 2010, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 3 ani închisoare cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!